Мъж и жена със завършено начало образование, които живеят на семейни начала, опитали да се вживеят в ролята на сводници и да накарат останало без родители момиче да проституира. За целта успели да омагьосат сирачето от Балчик с обещания за по-добър живот. А желанието им било да изкарват лесни пари на гърба на лесното за манипулиране дете. Така престъпната двойка се възползвала от наивността на младото момиче и дори го завели в квартална кръчма, която трябвало да се превърне в нейгово работно място. Там то трябвало да продава тялото си за пари. Момичето обаче обяснило на персонала в заведението, че е принуждавано насила да проституира и така злонамерената идея била пресечена в зародиш.
Случаят е от края на март 2014 година, а за схемата двамата зажадняли за пари мъж и жена направиха пълни самопризнания. Те сключиха споразумения с прокуратурата какви наказания да изтърпят. Осъжданата и преди мадам чу присъда от 2 години и половина условно с 4 години и половина изпитателен срок. Същото е наказанието и на приятеля й. Всеки от тях ще трябва да плати и по 8000 лева. Наказанията са окончателни,
Самото момиче, което навреме успяло да се откъсне от примките на схемата им и вече живее с приятеля си, не пожела обезщетение, а само двамата злодеятели да бъдат наказани.