Ревнивец за малко не уби 23-годишното си бившо гадже.
Във вторник в 19 часа на тел.112 позвънила жена от Търговище и съобщила, че 21-годишният й съгражданин Славомир Е. я извлякъл насила от лекия й автомобил „Ауди А3“ и седнал зад волана. В колата била и 23-годишната й приятелка Невена, която по нареждане на насилника останала вътре. После колата отпрашила с към Разград. 
Криминалисти от Търговище веднага съобщили на колегите си в Русе и Разград за отвличането на младото момиче. На следващия ден в късния следобед аудито било забеблязано в Писанец, но от двамата младежи нямало и следа, затова служители от Ветово и Русе започнали да ги издирват в селото. 
В 19.30 часа кметът на Писанец съобщил в РПУ-Ветово, че от прозорец на втория етаж в къща за гости е паднало момиче. Пристигналите полицейски екипи и линейка от Ветово намерили да лежи на земята 23-годишната Невена с контузии и порезни рани. Пострадалата е откарана в русенската болница. Прегледът установил счупен таз, спукан далак, синини по лицето, рана около устата и повърхностни пробождания от нож по тялото. Момичето е оперирано незабавно и е настанено в хирургия без опасност за живота.
В стаята, откъдето е паднало момичето, е открит 21-годишният Славомир в момента, в който се опитвал да си пререже вените на двете китки. Раните са превързани, а той е подложен на разпит. Тогава се изяснило, че Славомир и Невена имали любовна връзка, но от известно време били разделени. Момчето живеело при баба си в търговищки квартал, имало тежък характер и често посягало към чашката. Славомир отвлякъл изгората си в опит да си я върне, но тя отказала. Разярен, той се нахвърлил върху нея, пребил я и накрая я изхвърлил през прозореца на хотелчето, в което се разиграла любовната драма. После решил да се самоубие, но появата на полицаите от Русе и Търговище объркали плановете му.
Ревнивецът е задържан за 24 часа, случаят е докладван на прокуратурата. Работата на криминалистите продължава.