Една година условно с 3-годишен изпитателен срок получи 32-годишната Иванка Н. от Троян. Тя бе обвинена в измама на 38-годишен мъж от Петрич. За времето от месец август 2012 г. до септември 2012 г., тя му е искала пари за лечение на баща си уж болен от рак, а след това и за неговото погребение.

На 30 август тя позвънила по телефона на Любен Л. и се представила за негова братовчедка. Казала му, че баща й е тежко болен от рак и затова се нуждае от пари за лекарства. Мъжът наивно й се доверил и изпратил паричен превод от 500 евро. Четири дни по-късно Иванка пак позвънила е му съобщила, че след боледуване баща й е починал, но парите за гроб и погребение не са й достигнали. Поискала му още 1200 лв., като обещала, че ще ги върне след изплащането на застраховката му "живот". Доверчивият "роднина" изпратил и новата поискана сума и ден по-късно се усетил, че е измамен.

След като подал жалба в полицията, започнало разследване. Преди дни Иванка бе разкрита и веднага й бе повдигнато обвинение. Жената признала вината си, върнала парите на петричанина и сключила споразумение с прокуратурата. Районният съд го одобри и постанови условната присъда.