Мъжкият отбор на баскетболен клуб „Дунав“ почти сигурно ще играе отново в първенството на „А“ група, стана ясно след сондажи, направени от „Утро“ сред членове на УС и отговорни фактори, които се грижат за финансирането на всички баскетформации. Идеята от есента на миналата година бе воденият от старши треньора Николай Господинов състав да пробва участие в елита на Националната лига предвид необходимостта от провеждане на повече класни спортни състезания в новата зала „Арена Русе“.
Това намерение няма да се осъществи поне през идния сезон, тъй като не ще могат да се намерят достатъчно сериозни средства за издръжката и селектиране на равностоен с другите състави в Лигата отбор. Основното финансиране ще бъде насочено към женския тим на „Дунав 8806“, пред когото стои и перспективата да запише поредна кампания като участник в европейските клубни турнири. 
Така наставникът на мъжете Николай Господинов ще води тима във втория по сила баскетболен ешелон на България. Все още не е ясно дали игралите за „Дунав“ през първенството 2014-2015 години състезатели извън Русе ще останат в отбора. Става дума за баскетболисти като Евгени Хаджирусев, Лъчезар Радев, Герасим Николов, Васил Михайлов, Денис Титов, Филип Самойлович. Дори част от тях да продължат кариерата си в други отбори, е сигурно, че Господинов ще продължи да залага на млади и неизвестни баскетболисти, включително и на юноши от школата.