Русе остана преди година без женски баскетболен отбор. Преглътнахме го, макар и трудно. След ерата с „полуамериканските“ титли под ръководството на стратега и доктор на спортните науки от Русенския университет Георги Божков отбор при жените няма да има и тази година. Не знае въобще кога ще има. 
Лошото е, че от тази есен градът ни може да остане и без мъжки тим. Той креташе през последните години на ентусиазъм и се мъчеше във второто ниво на българския баскетбол основно върху скелет от млади местни момчета, но сега май няма да го има и там.
Причините? Първо, липсата на сериозно финансиране. 
Основният реализатор на „Дунав“ през последния сезон Николай Титков вече подписа договор с първия тим на „Черно море Тича“, научи „Утро“. Към Варна се е запътил и плеймейкърът Димитър Илиев, който ще играе като студент за отбора на тамошния Икономически университет.  
Друг кадър на „Дунав“ - Николай В. Николов, пък напусна „Спартак“ /Плевен/ и също тръгна към „Черно море“. Наши момчета в други тимове - това е печалното положение!
Та без пари и без основни баскетболисти трябва да се случи чудо, че старши треньорът на „Дунав“ да скалъпи някакъв отбор.
Казват, че лицето на един град са колективните спортове. Ако приемем, че е точно така, за физиономията на Русе в национален спортен план остава да се грижи само футболният „Дунав“. А това никак не е достатъчно.