Ромът Селим Тракалиев по прякор Хотето от хасковското село Криво поле, който е ударил 7 милиона евро от гръцкия джакпот, сега живее под засилена охрана в ромската махала от страх, че някой може да се опита да посегне на парите му. Дузина яки момчета отпращаха вчера всеки, който иска да се доближи до техния благодетел и учтиво, но твърдо съпроводиха с джипове журналистите до изхода на селото, пише "Монитор".

„Пазим го от лоши хора, които ще се появят, след като се разчуе за късмета му”, твърдеше охраната.

Селим не пазел пачките само за себе си - раздал по чувал с брашно на всяко домакинство в селото, бетонирал пътя за селската църква, платил обедите на децата в училището на сина му.

Късметът сполетял Селим или Стоян, както го нарича жена му, през септември миналата година, докато бил на гурбет в градчето Катоневрокопи, област Драма. Ударил печалбата с най-евтиния възможен фиш от евро и половина. Като разбрал за пачките, побързал да се върне в селото, а според слуховете парите скрил в банки.

В Криво поле първоначално не показвал по никакъв начин, че станал милионер, но малко по-късно в южната съседка се вдигнал шум, че българин ударил джакпота, защото се разбрало откъде е пуснат фишът.

Макар гръцките медии да не изнесли имена и подробности, Селим се паникьосал и спрял 8-годишния си син от училище. Второкласникът Стоян посещавал средищното школо в съседното село Малево. Селим го било страх, че ще отвлекат единственото му дете за откуп. Повече от месец и половина малкият не ходил на училище и дори в школото го отписали като отпаднало от училищното образование. В началото на декември обаче малкият се върнал в класната стая, но за разлика от предишното си целодневно занимание сега стоял само до обяд, после родителите му си го взимали, потвърди директорът Ваня Добрева.

Слуховете, че нашенец спечелил джакпота в Гърция, тръгнали от есента на миналата година. Веднага след това
стотици българи наводнили Катоневрокопи след като се разчуло за късметлийския тотопункт в градчето. Някои даже пускали фишове по 100 евро, но без успех.

Това е вторият тотомилионер в Хасковско от началото на демократичните промени. Първият бе печално известният семкаджия Апти, който през 97-ма година удари 318 млн. лева, но по стария курс. Сумата се равнява на 318 хиляди след деноминацията. Апти си купи къща, обзаведе се с охрана, но после изчезна, без да остави и стотинка на семейството си.