Творчески измислена новина за проверка на Спешното приемно отделение от директора на болницата д-р Иван Стоянов, преоблечен като просяк, предизвика ураган в интернет в четвъртък вечерта. Жълт вестник пусна дописка, че в малките часове една нощ миналата седмица д-р Стоянов взязъл в Спешното като пациент с инфаркт, преоблечен в захабени стари дрехи и с качулка на главата.      
Там не го познали, накарали го да чака близо час, дори го нахокали подобаващо, че не си трае кротко на пейката, а задава въпроси няма ли да му помогнат. А когато „просякът“ си свалил качулката, дежурните замръзнали по местата си.
Сочният сюжет охотно бе подет от почти всички сайтове и форумите завряха и закипяха от коментари, като малко журналисти си направиха труда да потърсят д-р Стоянов, а още по-малко успяха да се свържат с него.
Това е много хубав сценарий за филм, но аз не съм герой в него, каза за „Утро“ в четвъртък вечерта д-р Стоянов.
Действително правя внезапни проверки нощем в различни отделения, за да видя как персоналът се отнася с пациентите. Във въпросната вечер работих до късно в болницата и след това отидох в Спешното отделение и позвъних на звънеца на входната врата. Заварих наколко пациенти на пейката в коридора и ги попитах от колко време чакат пред кабинетите и дали някой им е обърнал внимание, обясни д-р Стоянов.
Констатирани са нарушения на дежурния екип в отделението, за което ще бъдат наложени наказания от борда на директорите на болницата.
Установяваме, че хората чакат не само денем, хората чакат и вечер, и то чакат немалко часове и това не е редно и не бива да се случва. В момента изготвяме точно тези анализи, в които правим изводи защо работата не върви, защо обслужването не върви, защо хората не са доволни от това ниво на обслужване. Целта не е санкцията, целта е здравният работник да се промени, да разбере, че това поведение е неправилно, посочи болничният шеф, но напомни, че в същото време има масово случаи, в които екипите са се справяли много добре и са спасени много човешки животи от качествените специалисти в отделението.
Проверки ще има и занапред, но за никакво дегизиране не може да се говори. Работя в болницата от 35 години и всеки медик ще ме познае, независимо дали ще си сложа по-голяма брада, перука, качулка или ще се облека в дрипи, посочи д-р Стоянов. 
За подобряване обслужването на болните ще се направи реформа в архитектурата на Спешно приемно отделение, за да могат пациентите да получават комплексна помощ занапред. Проектът за многофункционално отделение е направен от арх.Венцислав Илиев и е одобрен от Министерството на здравеопазването. Павилионите за вестници, дрехи и барчето ще бъдат премахнати, а на тяхно място ще се изградят сектор за информация и приемен пункт на пациенти. На информацията близките на лежащо болните ще бъдат насочвани към съответните отделения. В приемният пункт пък ще се записват данните на болните за прием и ще се изпращат в лаборатория за изследване. След това те ще бъдат насочвани по отделенията.
В Спешния сектор ще има подвижни легла за тежко болни, а не пейки, където те да се превиват от болки, докато чакат за преглед. В тях пациентите ще бъдат придвижвани до отделението за образна диагностика и после ще се качват до самите отделения. В този сектор ще има и пункт за прием на болни деца за педиатрията.
Проектът ще бъде представен в Общинския съвет на юнската сесия, след което ще започне неговото изпълнение. Замисълът е ремонтът на фоайето да стане до края на годината.