Един рожден ден се превърна преди няколко дни в градско събитие. Над две хиляди гости бяха почерпени, а поне още два пъти по толкова се забавляваха с рожденика. Говорим за юбилея на фирма „Вендинг груп“, която миналата събота отпразнува десетата си годишнина с шатра на централния площад, където три автомата цял ден раздаваха безплатно топли напитки, като на всеки 16 секунди някой вземаше ароматната си чаша. 
От 8 до 18 часа раздадохме 2200 топли напитки, машините не спряха нито за секунда и непрекъснато изпълняваха поръчки за кафе във всичките му разновидности, чай, горещ шоколад и мляко. Раздадохме и много награди, а хората, които посетиха шатрата ни, бяха близо 7000. Всички се наслаждаваха на хубавата музика и на майсторството на аниматорите, които забавляваха децата и раздаваха балони, сочи равносметката за празника на съсобствениците на „Вендинг груп“ Милен Танов и Цветомир Стоев. 
Това беше първият ни опит и мина с голям успех, но ако за втори път поканим русенци на празник, ще поставим повече автомати за топли напитки, за да задоволим всички желаещи да ги опитат, казва Милен Танов и обясни, че 
голямата награда - домашна кафе машина с пакети кафе за цяла година
ще бъде изтеглена другата седмица измежду всички, които са харесали страницата на „Вендинг груп“ във Фейсбук.
Идеята за създаване на фирмата възниква спонтанно през 2005 година между мен, Милен и третия ни съдружник Боряна Величкова и оттогава мечтата ни непрекъснато расте, връща се назад в годините Цветомир Стоев.
Тогава тримата регистрират „Вендинг груп“ и започват дейност с четири стари кафе автомата, които ремонтират перфектно. Първият им клиент е ТЕЦ „Изток“, където инсталират две кафе машини. След това се поставят други две в хлебопекарна и в шивашка фирма.
Сега машините ни са общо 350, като освен за кафе и топли напитки вече имаме и за пакетирани храни и бутилки с газирани и негазирани напитки, допълва Милен Танов.
Отделно в момента фирмата е разположила над 200 апарата за минерална вода във фирми. За целта „Вендинг груп“ има 
собствена марка минерална вода „Стара планина“
която се пълни от село Водица. За машините се грижат 16 души, макар че работата може да се върши и от по-малко хора. Идеята ни е винаги да имаме човек на разположение, който за броени минути да стигне до всяка точка на града при нужда от ремонт, обяснява Стоев.
За тези 10 години фирмата е направила и 
фирмена марка кафе „Верети“
Със същата запазена марка са и всички инстантни продукти, които се поставят в автоматите, като мляко за кафе, шоколад, чай. Така една машина предлага четири вида кафе и инстантни продукти и всички техни разновидности - мокачино, капучино, виенско и ирландско кафе. Целта ни е да обслужваме наша мрежа от апарати с наши продукти, които са с различен клас, без да ги продаваме на пазара, обяснява Танов. Така машините на „Вендинг груп“ и уникалните им продукти са разпознаваеми в града с качествените си напитки. 
В последните няколко месеца фирмата се стреми да обслужва клиенти по домовете, в заведения и малки офиси с по-малки машини за кафе, като при поискване клиентите получават и необходимите дози. Отделно „Вендинг“ е представител на руска фирма за апарати за пречистване на вода. Устройството прилича на диспенсерите за вода, но върху него не се слага туба, а се 
връзва директно във ВиК мрежата и пречиства чешмяната вода до 99% от бактерии и варовик
Разширяването на услугите, които предлага „Вендинг груп“, налага нуждата да се построи нова по-голяма сграда. През 2010 година решението е взето и тримата съдружници купуват стара барака до сградата на бившия Районен кооперативен съюз в района на Търговска база. Построена е нова сграда, купени са и съседни имоти за разширяването й, но това отнема четири години.
През януари миналата година успяхме да боядисаме и оборудваме сградата по всички изисквания, каза Танов.
Кражбите на монетници от кафе машините
обаче не заобикалят и „Вендинг груп“.
Набезите стават все по-нагли. Освен че се разбиват автомати, за да откраднат примерно 50 лева на стотинки, напоследък апашите крадат и монетните устройства, които връщат рестото, а това ни коства десеторно повече щети, защото монетниците струват от 300 до 500 лева, отделно трябва да се поправят и строшените части по автоматите, казва Цветомир Стоев.
Според него в по-голямата си част кражбите са кампанийни от гастрольори.
Не са малко и случаите, когато местни наркомани чупят техниката, за да вземат по 20-30 лева на стотинки за дози дрога, допълва Милен Танов.
Всичко постигнато за тези десет години се дължи на екипната работа както между нас, тримата съдружници, така и между нашите помощници. Така във фирмата няма текучество. Ако се потърси нов човек за работа, то не е заради напуснал колега, а за нова позиция, която се появила и е необходим съответен специалист. Създадохме отбор от индивидуалности, които се допълват в общата работа и благодарение на това успяхме да излезем извън Русе. В момента монтираме машини в Бяла, Исперих и Шумен, имаме и други планове, обобщава първите 10 години от бизнеса на „Вендинг груп“ Милен Танов.