Група младежи, празнуващи рожден ден на приятел, опитали да преметнат полицейски служители и диспечери на спешния телефон 112, за да могат необезпокоявано да седнат зад волана на два опела. Пречело им само това, че униформените ги видели, че са пияни и ги предупредили да не шофират в това състояние. Привидно развеселените младежи се съгласили с полицаите, но по-късно решили да им скроят номер.
Случаят е от началото на ноември 2014 година. Докато пиела и се забавлявала във Ветово, групичката решила да отиде до една от бензиностанциите. Въпреки изпития алкохол купонджиите се качили в два опела. Полицаи видели, че край колите се суетят подпийнали хора, като не знаели дали са пристигнали на бензиностанцията в такова състояние. Затова решили да ги предупредят да си оставят колите. Младежите така и направили и тръгнали пеш. Скоро обаче решили да подадат фалшив сигнал на спешния телефон 112, за да разкарат полицейския екип от района на бензиностанцията и спокойно да си подкарат колите. Обяснили на диспечера, че в казиното във Ветово има сбиване. Последвали още две позвънявания, в които описателно се давала иначе измислената информация за побоя. Че меле няма станало безспорно ясно и въпреки затрудняване на разследването един от купонджиите стигна до съд. 
Заради чистото съдебно минало и признаването на вината щом се стигнало до дело, единият от компанията вече чу наказанието си на първа инстанция. Той бе освободен от наказателна отговорност и ще плати 1500 лева глоба. Решението може да се обжалва.