8 часа нагъл телефонен измамник убеждавал русенка да даде пари за полицейска акция за залавяне на престъпна група и накрая успял да й измъкне над 6000 лева в пари и злато.
Около 10 часа в понеделник на телефона на 68-годишна жена се обадил мъж, който се представил за лекар. Той казал, че дъщеря й си е счупила двата крака в поледицата и се нуждае от операция, за която трябват пари. Пенсионерката веднага се досетила, че това е измама, защото нямала дъщеря и прекъснала разговора. След малко обаче телефонът пак звъннал и този път се обадил друг мъжки глас, който казал, че е полицай. Той й казал, че е нарочена от телефонни измамници, които ще я рекетират за пари. Жената признала, че вече са й се обадили да искат пари за операция на дъщеря й, а тя имала син. Тогава „полицаят“ започнал да я увещава да даде колкото пари и злато има вкъщи, за да заловят измамниците, но пенсионерката отказала.
Около 16 часа представилият се за полицай мъж отново й се обадил и я попитал какво е решила. Жената започнала да говори уклончиво и измамникът засилил атаката по телефона, като й обещал, че веднага след като заловят групата, той лично ще й върне парите. Уговарянето продължило още 2 часа, след което русенката се съгласила да съдейства на полицията. На непознати мъж и жена, които уж били служители на полицията, тя предала чанта с 6000 лева и златни накити. След като два часа след това никой не й се обадил, а с номера на „полицая“ нямало връзка, тя отишла в Първо РПУ и разказала за измамата.