Два дебюта правят солисти на Русенската опера в спектакъла "Дон Жуан" утре вечер. Представлението е заключително за Международния майсторския курс за оперни диригенти, воден от генералния директор на операта в Белград Деян Савич. 
За първи път в ролята на Дона Анна ще пее Теодора Чукурска, чиято кариера започва с летящ старт от сцената на Миланската скала. В избрания за неин професионален пристан Русе тя вече е натрупала солиден репертоар с ролите на Розина от "Севилският бръснар", Виолета Валери /"Травиата"/, Джилда от "Риголето", Мерилин Монро /"Процесът Мерилин Монро" и други.
За известния баритон Венцеслав Анастасов русенската постановка тази вечер е също дебютна - за първи път на родна сцена той ще изпълни ролята на чаровния съблазнител Дон Жуан. След като вдигна на крака публиката в София и Варна като Риголето и барон Скарпия, Анастасов отново ще зарадва родната публика. Останалите роли изпълняват Пламен Бейков, Владислава Гарвалова, Момчил Миланов, Стоян Стоянджов, Даниела Караиванова и др. Спектакъла ще дирижират французите Люис Гастон и Пиер Валтер, американците Патрик Бърнс и Дейвид Спайро, Юго Матсумура от Япония, Гари Чънг от Великобритания и Николас Мак Робертс от Австралия.