Букмейкърите вече правят залози кой ще е следващия клуб на юношата на Ливърпул като фаворити за подписа му са Манчестър Сити и Арсенал - в Betfair можете да заложите кой клуб ще грабне крилото от ръцете на Ливърпул. „Гражданите“ сдадоха титлата този сезон срещу Челси на Моуриньо, а като цяло състава има нужда от подмладяване, докато в Арсенал ще търсят допълнително подсилване на отбора си в нападение, за да влязат сериозно в борбата за титлата през следващия сезон. Челси също е спряган като един от фаворитите за подписа на играча.
Според английската преса, агентът на младока е заявил, че Рахим няма да преподпише с клуба, а ще премине в конкурентен отбор от Висшата лига. По думите на неговия мениджър, Стърлинг няма да подпише и за 900 000 паунда на седмица, тъй като неговото бъдеще не е свързано с клуба. Това едва ли ще се хареса на феновете на Ливърпул, много от които виждаха именно Стърлинг като един от играчите, около които отборът може да се гради. Стърлинг беше освиркан от някои от тях при приемането на наградата за „Най-добър млад играч на годината“ в Англия. По всички личи, че крилото на Ливърпул не се вълнува особено от настоящето във футболния си клуб. В мрежата изтекоха снимки как той празнува в дискотека с футболистите на Кристъл Палас точно след загубата на Ливърпул срещу тях през уикенда.
От  Ливърпул вече работят по привличането на нов нападател в отбора, като според някои източници от клуба са се свързали с френския Олимпик Лион за Александър Лаказет. Играчът на годината във Франция призна, че смята да напусне клуба и няма да поднови контракта си. Той се отличи с 31 гола в 38 мача и се превърна в едно от най-спряганите имена на трансферния пазар. Ако иска да си подсигури услугите му, Ливърпул ще трябва да се пребори с останалите кандидати и да се бръкне с около 25 милиона паунда.