Бившият водещ на световноизвестното предаване на Би Би Си "Топ гиър" Джереми Кларксън заяви, че напускането на шоуто е било "моя собствена глупава грешка". Кларксън и предаването му се разделиха с медията заради скандалната му проява от началото на март. Тогава при разправия с един от продуцентите водещият го ударил с юмрук в лицето. Последва временното му отстраняване и сваляне на предаването от ефир, а впоследствие и прекратяването на договора му.

В първото си интервю след като загуби работата си – пред Радио 2 на Би Би Си, Кларксън заяви, че напускането на шоуто "остави огромна празнина" в живота му, "която трябва да бъде запълнена". Признава, че след падането на предаването е провеждал телефонни разговори с продуценти, които са искали да откраднат екипа на "Топ гиър", но "бих бил глупак да скоча в нещо".

Макар че непосредствено след уволнението Кларксън се шегуваше със ситуацията през профила си в туитър и нарече ръководството на телевизията "копелета", които се "прецакаха" със свалянето на предаването, сега той призна: "Бях много тъжен".

"Работех за Би Би Си в продължение на 27 години. Когато излезеш след 27 години, установяваш, че светът се е променил. Когато научиш как работи светът, може да започнеш да съставяш план какво да правиш", споделя Кларксън и обяснява какво прави сега: "Междувременно ставам наистина наистина добър на тенис. Форхендът ми се подобри неизмеримо."

Токшоуто за автомобили "Топ гиър" имаше аудитория от около 350 милиона души по цял свят и бе едно от най-доходоносните предавания за телевизията – с глобални приходи от близо 50 милиона паунда годишно. Би Би Си планира да започне да го излъчва отново, но с нови водещи.