Наказание от половин година условно вече окончателно има в съдебното си досие подпийнал висшист, който опитал да подкара колата си след почерпка в заведение. Вместо да излезе от паркомястото пред бар в кв.“Дружба“ обаче, мъжът блъснал колата зад него, а след това, изморен от неуспешния опит, заспал на шофьорското място, нищо, че двигателят бил запален и фаровете включени.
Човекът обжалва присъдата си, като заяви, че няма нито един свидетел на случката. И обясни, че въобще не е карал колата, а се е сдобил със съдебно досие само защото седял на шофьорското място. Неговата теза е, че седнал да чака сина си, който да го прибере с колата. Включил светлините на автомобила, за да го забележи по-лесно детето му. Въобще не бил подкарвал колата, а блъскането на задния автомобил си обяснява с факта, че след като заспал, неговата кола тръгнала назад, тъй като паркомястото било на баир. Всички тези обяснения обаче бяха приети като житейски нелогични от съда. Магистратите посочиха, че човекът е можел да изчака сина си вътре в заведението, в което е пил, и то на топло в иначе студената вечер на 5 ноември.
Затова сметнаха, че засеченият с 2.07 алкохол мъж заслужено е бил осъден на първа инстанция на половин година условно с 3 години изпитателен срок и потвърдиха окончателно присъдата му.