Половин година срещи и подписване пред пробационен служител е окончателното наказание, което ще трябва да изтърпи агресивен мъж с 81% инвалидност заради закана за клане. Окръжният съд намали драстично присъдата от една година затвор, която районните магистрати наложиха на разлютения мъж.
Съдебният спор започна заради случка през февруари 2014 година, когато по обед мъж вървял край училище „Васил Левски“ с бременната си приятелка. Внезапно обаче до тротоара до тях спрял колата си разгневеният инвалид, хванал за ръката бъдещия татко, задърпал го и го заплашил, че ще го заколи. Бременната жена изпаднала в паника, а точка на драматичната разпра сложила случайна минувачка, която наближила мястото на конфликта и можела да стане свидетел. Докато си тръгвал, ядосаният мъж отново демонстрирал намеренията си и прекарал нож по гърлото си с идеята неприятелят му да разбере какво го чака. Последвал сигнал до спешния телефон 112 и на място дошли полицаи. 
Нападателят докрай твърдеше, че е бил с жена си и въобще не е заплашвал никого, но благодарение на телефонните клетки станало ясно, че двамата са били на различни места.
Съдът на втора инстанция призна, че човекът е виновен, но отчете, че е инвалид, който се намира в тежък депресивен период, а освен това има данни, че самият той е ставал жертва на побой от страна на мъжа, когото е заплашил с убийство. Затова магистратите сметнаха, че затворът е прекалено тежко наказание за него и го замениха с пробация. Присъдата е окончателна.