Възрастна жена е заплашена от инвалидност след лошо ухапване от каракачанска овчарка в петък следобед в Червен. Пострадалата копаела нивичката си до офиса на местната кооперация. Едрото куче, собственост на 62-годишния председател на кооперацията, пък се разхождало в двора и като видяло, че 75-годишната жена размахва мотика, инстинктът му на пазач се пробудил и то се стрелнало в атака през оградата. Докато пенсионерката се усети, овчарката забила зъби в дясната й ръка и счупила лакътната й става.
Работници в кооперацията успели да затворят озверялото куче в клетката му и се обадили на  председателя си, а след това и на Спешна помощ. Медиците откарали жената в Университетската болница, като собственикът на кучето през цялаото време е бил до нея в линейката. В Спешно приемно отделение е направена незабавна операция за спасяване на ръката, но засега надеждите за пълноценното й използване не са големи.
Немският кастрационен център в Русе, който отговаря за община Иваново, е уведомен за случая, но засега не са предприети никакви действия, тъй като  кучето си има стопанин. На единствения посочен телефон на центъра вчера се включваше гласова поща. 
Все още се изяснява какво точно е накарало овчарката да излезе от двора на кооперацията и да нападне жената.