Извършителите на грабеж от три 19-годишни момчета са разкрити само за два дни. Оказало се, че единият бандит е задигнал преди това и кола.
Грабежът бе извършен на 6 май следобед в двора на детска градина в жк „Локомотив“. Тримата абитуриенти обсъждали предстоящите балове, когато до тях се доближили двама непознати младежи и им наредили веднага да си опразнят джобовете. Така от едното момче е задигнат мобилен телефон, слънчеви очила и ръчен часовник, второто дало 2 лева и ланец от медицинска стомана, но било накарано да си свали и тениската. Третият тийнейджър имал в себе си само кутия цигари, която предал на грабителите.
Веднага след грабежа трите момчета подали сигнал във Второ РПУ и само за два били заловени С.Д., на 22 г., и С.Б., на 28 г., които били стари познайници на полицията с хулиганските си прояви. 
В хода на разпитите се установило, че С.Б. в съучастие с 18-годишния Г.В. са откраднали старо ауди за 1000 лева в нощта срещу 1 май от ул.“Мала планина“. Колата е намерена и задържана в полицията. По случая се води досъдебно производство.