Справедлива и заслужена. Явно такава се е сторила присъдата от 3 години и 4 месеца затвор на 31-годишния Бедри Б., която чу на 10 юли на първа инстанция, тъй като 5 пъти осъжданият рецидивист е преценил да не я обжалва и тя вече е влязла в сила, съобщиха от Окръжния съд.
Бедри стигна до съд заради 15 кражби от павилиони "Лафка", откъдето през октомври миналата година задигнал 140 лотарийни билета и 10 кутии цигари за общо 1064 лева. Адвокатът му опита да обясни поведението му с факта, че след поредното си излизане от затвора през март 2018 г. рецидивистът си намерил нова приятелка, а поддържането на връзката им изисквало финансови средства, с които той не разполагал и се принудил в името на любовта пак да погази закона.
Навсякъде действал идентично - молел продавачките да му извадят повечко билетчета, за да може да си избере, а след като извадели наръч късметлийски талони се сещал, че иска да си купя я шоколад, я цигари. Когато служителките зад щанда извръщали глава, за да му изпълнят поръчката, той грабвал поднесените на тепсия билети и хуквал да бяга. В 3 от случаите обаче не успял да подведе жените, затова Бедри прибегнал до дърпане със сила от ръцете им. И така си издейства и по-тежкото обвинение - за грабеж.
За прегрешенията си мъжът направи самопризнания, делото му протече по съкратената процедура, заради което от 5 години присъдата му спихна на 3 години и 4 месеца.