Неочаквани дебати разгоря отчетът на кмета за управлението на Общината през втората година от мандата му. Пламен Стоилов представи свършеното до момента, като акцентира на европейските проекти и подобрената среда, която кара инвеститорите да разширяват производствата си. Кметът подчерта заслугите на екипа си за спасяването на почти загубени проекти и заяви, че негова цел е възраждането на Русе.
Оптимизмът на кмета обаче бе контриран от Искрен Веселинов, който изтъкна негативните тенденции в развитието на града. Само за изминалата година 2000 русенци са напуснали града, а преките инвестиции тук са 2 пъти по-малко в сравнение със Стара Загора.
В отговор Пламен Стоилов насочи стрелите към предишната администрация, като подчерта, че за 2 години няма как да има коренна промяна. Това пък провокира бившия зам.-кмет Александър Неделчев да защити предната администрация. За разлика от друг път обаче политическите препирни бяха скромни и дебатите се концентрираха около конкретни проблеми.
Така стана ясно, че за довършването на Доходното ще се търсят държавни пари и че за Старата полиция Общината и частният собственик са готови да търсят инвестиционен партньор. Кметът коментира и намеренията на администрацията да намери фирма, готова да изгради басейн на общински терен по бул. „Липник“.
Кметът призова съветниците да оставят конфронтацията за предизборните кампании, а през другото време да работят за възраждането на Русе. На нашия град му липсва лоби и самочуствие и това е, което трябва да се промени, ако искаме да променим ситуацията, каза той.