Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов бе наказан да не ръководи тима от пейката за 3 мача и да плати глоба от 250 лева. Наложената вчера санкция дойде като гръм от ясно небе в навечерието на днешния домакински двубой с балчишкия „Черноморец“ /17 часа/. Според Дисциплинарната комисия на зоналния съвет на БФС във Варна наставникът е наказан за непристойно поведение по време на предишния мач с „Белица“.
„Някои хора не ги хваща мира, че „Дунав“ върви напред и че се развива като добър отбор. Докато съм старши треньор на този тим, ще защитавам интересите му. Ако съм наставник на Полски Тръмбеш, ще постъпвам по същия начин. Сигурно и аз имам някаква вина, но какво е това наказание от 3 мача и то точно преди срещата с „Черноморец“ /Балчик/! Сякаш съм убил някого! Защо не наказаха „Суворово“, когато тамошният кмет заплаши да извади отбора си от групата? И каква е рекапитулацията от мача с „Белица“ - Наско Атанасов е контузен и няма ди играе днес! Защото ни ритаха и трябваше да мълча ли? Нима клубчета като „Белица“ имат право да разиграват  клуб с история като нашия“? Казвам го и ще го повторя - няма да позволя на никого да се подиграва с „Дунав“. Кой, ако не треньорът трябва да защити първо момчетата?! И нека, моля, правилата да важат в еднаква сила за всички! Не може за „Калиакра“ и „Суворово“ да важат едни правила, а за „Дунав“ - други“,  заяви Великов пред „Утро“.
Междувременно „Тема Спорт“ написа изненадващо, че ръководството на „Пирин“ /Благоевград/ го гласи за нов старши треньор на отбора си. Договорът на младият специалист с „Дунав“ изтичал в края на първенството, нямал предложение за нов, а благоевградчани мислели да го ангажират като приемник на сегашния наставник Иво Тренчев.
На въпрос от „Утро“ истинска ли е тази новина или някой някъде плете интриги, Великов отговори: „След като положихме основите на този „Дунав“, аз бих искал да продължа работата си в Русе. Повече на този етап няма какво да коментирам“.  
А мачът с „Черноморец“ /Балчик/ днес е на път да се превърне в празник за Русе. При победа „Дунав“ ще влезе на практика в „Б“ група, независимо че до края на първенството ще останат още 4 кръга. Пред повече публика и при хубаво време двубоят може и трябва за шоуто на пролетния сезон.