Шофьор на автобус 72 в София удари шамар на пътничка. 30-годишната жена разказва, че агресията на водача била предизвикана от това, че тя говорела по телефона.

Дразнело го, че говори по телефона

Инцидентът е станал вчера, но едва днес потърпевшата е потърсила медиите, за да разкаже за него. Тя била ударена малко след като се качила на първата врата на автобуса, съобщава bTV.

„Господинът няколко пъти каза: Затвори телефона, ма! Аз му казах, че не съм отишла в неговия дом, а съм в градския транспорт. Следва удар от негова страна. Той просто се присегна и ме удари”, казва жената.

Шофьорът е бивш военен. Работи във фирмата, която обслужва линията, от четири години. За първи път има оплаквания от него, съобщиха от частното дружество

„Веднага започваме проверка по случая. Тя тече и в момента и ще направим всичко възможно, за да установим какво всъщност се е случило. Недопустимо е такова поведение превозно средство, независимо в коя фирма се случва”, увери представител на фирма „Теа Травел” Десислава Денисиева.

Всички шофьори предоставят удостоверения за психическа годност, твърди фирмата. А центърът за градска мобилност контролира единствено за спазване на разписанията и техническите параметри на автобусите. 

Проверка е установила, че шофьорът е бивш военен, работи по тази линия от четири години. По случая е започнало разследване.