Най-напред трябва да се провери дали акушерката, която преби бебе на 4 дни, не е имала някакво психично заболяване. Не мога да си обясня постъпката й по друг начин.

Този коментар направи за БГНЕС д-р Николай Клинкачев по повод действията на акушерката Емилия Ковачева, която преби жестоко новородено бебе със стъклено шише.

Случва се лекарите убиват хора. И те допускат грешки. Причините са липса на подходящи условия и апаратура, понякога и незнание, но никой не го прави нарочно, докато това с бебето е направено умишлено, каза д-р Клинкачев.

Какво толкова може да е направило едно дете на 4 дни, пита лекарят. Според д-р Клинкачев редица медицински специалисти карат 24-часово дежурство, но колкото и да е тежка работата, тя не може да доведе до подобни действия. /БГНЕС

------

През август 2006 година д-р Николай Клинкачев бе уволнен от директора на "Центъра за спешна медицинска помощ" – София д-р Георги Гелев заради изказването си, че ръководството не може да се справи с управлението на спешна помощ. През февруари 2010 г. ВКС отмени уволнението му. Днес д-р Клинкачев работи в една от университетските болници.