„Опел Корса“ застигнал неуправляем тир с турчин зад волана, който се пързалял по заледения път Русе-Бяла и нямало начин да спре без да се блъсне в него.
Случаят е от следобедните часове в края на ноември 2013 година край Иваново, когато турският гражданин, който карал тира, опитал да заобиколи снежен къс на пътя. Кривнал леко вляво, но заради заледения асфалт загубил контрол върху тежкия автомобил. В резултат на иначе безобидната маневра тирът започнал да поднася надясно и навлязъл с десните си колелета в банкета, вследствие на което влекачът излязъл вдясно от пътя и се обърнал на лявата си страна перпендикулярно на пътното платно. След около 20-30 метра се блъснал в крайпътно дърво и спрял обърнат обратно на посоката си на движение, а прикаченото към него полуремарке се завъртяло по посока на часовниковата стрелка и препречило по-голямата част от платното за движение. 
Свидетел на пързалящия се тир, а след това и негова жертва, станал шофьорът на опела, който карал на 5-10 метра зад него. Инстинктивно човекът натиснал спирачките, но заради леда колата започнала да унася и той свалил крака от педала. И макар да започнал да намалява разумно и плавно, ударът бил неизбежен. При сблъсъка пострадала возещата се в опела майка на шофьора, която се оказала със счупен ляв крак.
Шофьорът на тира се изправи пред съда за това, че е причинил по непредпазливост средната телесна повреда на жената. Той обаче докрай отстояваше тезата, че не е виновен, а отговорност трябва да се търси от сина на пострадалата, който карал твърде близо до камиона. Експертизата по делото показала, че действително и двамата водачи имат вина за инцидента. Водачът на опела е трябвало да спазва около 30 метра дистанция, а шофьорът на тира - да кара с допустимите по закон 70 км/ч, а не с 85 км/ч, с колкото се е движил във въпросния ден.    
В крайна сметка турчинът бе признат за виновен за катастрофата, но съдът сметна, че и другият водач е допринесъл за резултатите от тежкия инцидент. Шофьорът на тира бе освободен от наказателна отговорност и глобен с 1000 лева. Освен това шофьорската му книжка бе отнета за половин година. Решението не е обжалвано и е влязло в сила.