Двама студенти първокурсници в Русенския университет измайсториха грамаден снежен човек в центъра на Русе, на метри от Паметника на свободата. Въодушевени от сипещия се като в приказка пухкав сняг във вторник, Стилиян Димитров и Теодор Ташков не могли да устоят на изкушението, свалили якетата и се заели да правят огромни снежни топки. От тях постепенно се оформил торсът на великанския Снежко, а Стилиян и Теодор продължавали да го извайват, докато човекът от сняг надхвърлил човешкия ръст. 
Минавах през площада в центъра и видях двамата младежи, които така ентусиазирано и сърцато майсторяха своята снежна скулптура, че не можех да не спра до тях и да им се порадвам. Това разказа в редакцията на „Утро“ Даринка Трифонова-Бауер, която преди около месец се завърнала от Германия, където е живяла и работила 24 години. Това, което момчетата правеха - за радост и на малки, и на големи минувачи, толкова ми сгря сърцето и отново потвърди моето убеждение, че Русе и неговите хора са невероятни, каза възторжено Даринка. 
Жената направила няколко снимки на процеса по извайването на снежното произведение на изкуството. А след това се загледала в извисяващата се фигура. А копчета от какво ще му сложите? - попитала тя. Като разбрала, че младежите не са помислили за детайлите, Дари отишла в близкия супермаркет, където купила „копчета“ и „нос“ - пакет кръгли шоколадови бисквити и класическия морков. Заръката й била колкото „копчета“ останат излишни, момчетата да се почерпят с тях. В това време около големия Снежко вече се струпали деца, готови за снимки. 
Отдавна не бях правил снежни човеци, но снегът завчера направо ни провокира към такова творчество, призна по-късно пред „Утро“ Стилиян Димитров. Двамата с Теодор първо си помислили дали да не отидат на хижа Приста и там да направят „един много голям снежен човек“, но после решили да се възползват от снега, докато вали, а да не рискуват с пътуване извън града. А пък и нали зимата още не е превалила - вероятно ще има още снежни дни и тогава можем и до хижата да отидем, добави Стилиян. 
Той миналата година е завършил Английската гимназия, Теодор е възпитаник на Спортното училище. В момента и двамата са студенти първи курс по специалността „Кинезитерапия“, вече са взели няколко изпита и се готвят за следващите от първата си сесия.