Дялове от 10 търговски дружества, суми от продажбата на дялове, както и лек автомобил на обща стойност 124 810 лева ще бъдат конфискувани в полза на държавата от бившия управител на „Зита“ Димитър Попов. Това реши на последна инстанция Върховният касационен съд. Делото впрочем бе едно от първите с висок обществен интерес, което заведе Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/.
 Димитър Попов е един от основните свидетели срещу съдия Румяна Ченалова, пише сайтът „Правен свят“, като се позовава на друго електронно издание - „Съдебни репортажи“. Тя е обвинена в престъпление по служба и документно престъпление във връзка с висящо търговско дело между Обединени енергийни търговци /ОЕТ/ и Националната електрическа компания /НЕК/.   
Според прокуратурата Ченалова е манипулирала протокол от съдебно заседание в полза на ОЕТ.
Именно показанията на Димитър Попов бяха споменати от прокуратурата по време на делото за мярката на Ченалова в четвъртък. Тогава държавното обвинение цитира показанията му, че съдийката е трябвало да вземе половин милион лева, за да води делото в полза на ОЕТ и още 190 000 лева, за да преправи протокола. Ченалова обаче няма обвинение за подкуп, затова и съдът пренебрегна тези твърдения.
През 2006 година Попов и бившият директор на Агенция „Митници“ и предишен управител на „Зита“ Елка Владова бяха обвинени, а впоследствие и осъдени за укриване на данъчни задължения. Присъдата си за опит за избягване на плащане на ДДС за близо 530 000 лева Попов чу през 2009 година. Наказанието стана причина за стартиране на процедура за отнемане на имуществото му по реда на вече отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. По започнатата от КОНПИ процедура срещу Елка Владова за отнемане в полза на държавата имоти и суми по банкови сметки за над 2.3 милиона лева предстои заседание на Софийския апелативен съд.
Русенското дружество за топлоизмервателна и топлорегулираща техника „Зита“ ООД бе приватизирано през 2002 година от софийската „Балкан стийлс“, представлявана от Владова, а след това Попов бе управител на „Зита“.