Бившата директорка на детска градина „Роза“ в Ново село Нели С. и главната счетоводителка на заведението Сашка К. ще се изправят пред съда за прибиране на общински пари в собствения джоб в продължение на 4 години.
Според прокуратурата 50-годишната директорка не упражнила достатъчен контрол върху работата на счетоводителката и касиерката в градината, като с това ощетила общинския бюджет с над 19 300 лева. Свиването на парите от таксите, които родителите плащали, продължило от 2008 до 2012 година. За повдигнатото обвинение крадливата директорка може да бъде осъдена с лишаване от свобода до 3 години и глоба до 5000 лева.
36-годишната главна счетоводителка е обвинена в същото престъпление, като прокуратурата смята, че не е контролирала касиерката и от там се е стигнало до значителните материални щети за общината. Тя ще отговаря и за присвояването на 1550 лева от детската градина.
 След като от общината усетили, че липсват пари, двете жени се разделили с постовете си. Бившата директорка отново работи в детска градина, но този път не заема ръководна длъжност, а е учителка.