За пореден път съветниците от БСП се обявиха против продажбата на общински имоти, а повод за това стана определянето на началните цени на предвидените за приватизация магазини за цветя на „Паркстрой“ в блок „Сердика“ и на Американското пазарче. 
Защо те не се отдават под наем, а се продават и какъв е месечният наем на магазина на „Петко Д. Петков“, попита Иван Иванов на вчерашната комисия по бюджет и финанси. Не е ефективно да се продава в криза, след като има интерес магазините да се отдават по наем, коментира той, след като стана ясно, че месечният наем на магазина е бил 360 лева. 
Общинският съветник Бедрос Пехливанян от ГЕРБ опонира и представи справка какво е продавала общината в мандата 2008-2011 година, а Иванов и съпартиецът му Александър Неделчев веднага го контрираха, като подчертаха, че предишният мандат е започнал от 2007-а.
Статистиката показва, че за периода 2008-2011 няма придобити имоти, а от продажба на недвижима собственост в бюджета са постъпили 17,5 милиона лева. За сравнение от 2011 до 2015 година са придобити имоти за 23,5 милиона лева, а продажбите са на стойност 2,5 милиона.
Общината не е частна фирма и кметът не е собственик, подчерта Иванов. Постепенно няма да остане какво да се продава и по този начин общината се декапитализира, каза той. 
Нека не се впускаме в ретроспекции и да не вадим манипулативно данни, призова Неделчев и посочи няколко примера за придобита собственост през предходния мандат. Пристанище Русе носи приходи от първия ден на придобиване за разлика от Летище Русе, за което се чудим с какви средства да заработи, коментира той, като припомни и замяната на два терена срещу 30 апартамента, с които е увеличен общинският жилищен фонд. Нека да гледаме нещата в тяхната същина и да стъпваме на реални икономически интереси, призова още Неделчев.