Футболистите на „Литекс“ спечелиха купата в Русе под ръководството на Евгени Колев. Той е рожба на русенското спортно училище, а сега е шеф на ловешката академия и треньор на отбора с юноши старша възраст. 
„Очакваме предизвикателството в Европа. Чудесно е, че на тази възраст футболистите ще играят с много силни противници и ще се развият. От играта срещу „Черно море“ изобщо не съм доволен. Играли сме силно и сме губили, така че понякога съдбата те компенсира. При 1:0 създадохме куп възможности да вкараме втори гол и да решим всичко. Имаме още много работа с тези играчи. Съжалявам, че в силни отбори като „Черно море“ и „Лудогорец“ има наши момчета, които определят облика на тези състави. Съжалявам, че не са при нас. Така потенциалът ни би бил още по-голям“, заяви Колев. 
„Жалко, защото създадохме повече и по-чисти положения. При двата гола допуснахме груби грешки. За първия специално бяхме говорили с момчетата да не допускат нарушения пред наказателното поле, тъй като „Литекс“ има силен изпълнител в лицето на Тонислав Йорданов. Разликата е, че не си вкарахме положенията. Финалът като цяло бе доста атрактивен. Потенциалът е налице, имаме поне 5-6 юношески национали“, каза пък старши треньорът на „Черно море“ Тодор Каменов.