„Русе Кар Моторспорт“ ще се погрижи за емоциите на русенските фенове на моторните спортове с домакинството и организацията на етап от държавното първенство по автомобилизъм на писта, научи „Утро“. По ред прпичини градът ни не бе включен през миналата година в програмата на шампионата, но сега ще посрещне най-добрите пилоти на България в надпреварата им от третия кръг. Писта Русе ще се състои на 16 и 17 май. 
Официалният домакин „Русе Кар Моторспорт“ ще работи по организацията на старта с традиционната подкрепа и партньорството на Община Русе и Българската федерация по амтомобилен спорт. Ще се разчита много и на местния бизнес, който пък ще има възможност да се рекламира добре пред хилядите зрители по трасето. Всяка фирма, която желае да помогне за реализиране на старта, ще получи подходящи места за поставяне на рекламни пана преди, по време на състезанието и след него.        
„Очакваме поне 30 000 зрители. Понеже имаме вече опит с участия в международни шампионати, ще направим така, че времето на публиката да бъде уплътнено с атрактивна програма между стартовете в отделните класове. Надяваме се на широка подкрепа от русенската общественост“, заявиха от „Русе Кар Моторспорт“.