Баскетболистките на „Дунав 8806“ излизат днес за повторение на полуфиналните плейофи от държавното първенство през миналата година, когато съперник на шампионките отново бе отборът на „Хасково“. 
Интересното е, че и тогава първият мач в Русе се игра на 10 април. „Сините феи“ спечелиха стартовия двубой със 79:70, ден по-късно пречупиха южнячките с 68:57, загубиха третата среща на хасковски терен с 58:78, но взеха четвъртата с 64:60 и така си осигуриха участие във финала. Нататък се знае - дунавки спечелиха с 3:1 серията срещу „Левски“ /София/ и триумфираха с шампионската титла!
Сериозната разлика сега е в съставите на двата отбора. Тогава „Дунав 8806“ имаше в редиците си Шанте Еванс и Таня Чиров, които напуснаха след края на сезона. Другите момичета обаче отново ще са на линия - Сантяго, Димитрова, Костова, Кочева, Шаренкапова, Илиева, Коева, Тодорова. Жаклин Златанова пропусна миналогодишната фиеста заради контузия, но реваншът е пред нея. 
От петицата пък на „Хасково“, поне в първия русенски двубой през миналата година, днес няма и перушина! Спомнете си Уолтия Рол, Корин Адамс, Калина Аксентиева, Лидия Върбанова, Биджони Рийвс! Те отдавна нямат нищо общо с този тим. 
Единствената нова състезателка в „Дунав 8806“ с участие в днешния плейоф ще е сръбкинята Тамара Баич. Лори Уйлямс също можеше да стане част от емоцията, но слабата й форма я върна зад океана само десетина дни преди плейофите.  
Виж, съставът на съперника претърпя пълна промяна! И как няма да е права бившата състезателка на „Монтана“ Радостина Славова, когато говори, че българският баскетбол губи с честата подредба на нови и нови „шампионски“ отбори през всеки сезон!
„Хасково“ към днешна дата в 18 часа ще излезе в зала „Дунав“ с петица, която включва Олга Дубровина, Ралица Нанева, Нели Пашева, Анита Тейлане, Анна Кириенко. Погледнете по-нагоре и сравнявайте! Куриози по български! 
Треньорката на гостенките Елена Станкова почти няма как да заложи на други основни състезателки, защото пейката й е рехава и слабичка. Поне изглежда по-слаба от резервите на „Дунав 8806“.
Тази по-голяма вариативност е и шансът на „Дунав 8806“ да удари здраво и да разколебае съперника си с бърз нокдаун! Днес - веднъж! Утре - втори път! А нали казват, че който удря пръв, удря два пъти!
Другата голяма „игра“ е в проверените възможности на русенската публика да бъде част от атаката на шампионските върхове. С такива фенове и отбор, който би трябвало да има предимството с повечкото си опит в подобни сложни дуели, „Дунав 8806“ е длъжен да посрещне празниците с 2:0 в първата отсечка от серията.