Петър Драгошинов е новият стар шеф на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД. Той бе назначен в управленския борд със заповед на служебния транспортен министър Николина Ангелкова и вчера бе избран от останалите двама членове Иван Иванов и Ибрям Ахмедов за директор. Успоредно с това досегашният изпълнителен директор на дружеството Николай Найденов е уволнен.
Николай Найденов бе върнат за шеф на Пристанищния комплекс в последните дни на управлението на предишното служебно правителство през 2013 година, като Петър Драгошинов бе уволнен. Сега по ирония на съдбата той бе сменен по същия начин и то от човека, на чийто пост бе назначен.
Петър Драгошинов е дългогодишен експерт в сферата на речното корабоплаване. Завършил е Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“ и е заемал различни постове в Държавната инспекция по корабоплаване, БРП, „Рубишипс“ ООД и АППД. На поста изпълнителен директор на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД бе назначен през 2009 година, когато отново смени Николай Найденов. Така поредната рокада вече е не изненада, а дежавю.*
„Трябва ми малко време, за да се огледам и тогава ще говорим“, каза пред „Утро“ вчера Драгошинов. Найденов не вдигаше мобилния си телефон.
* Дежавю - вече видяно /от френски/