Крадлива санитарка в Комплексния онкологичен център /КОЦ/ отмъкнала 1200 лева от медикотехническата лаборатория в приземния етаж на сградата. Хладнокръвната кражба обаче е запечатана на видеокамерата в обрания кабинет и крадлата е разкрита.
В понеделник вечерта 37-годишната санитарка Татяна застъпила нощна смяна в КОЦ. След като взела ключа за приземния етаж, тя слязла в сутерена със задния асансьор в 2.30 часа и тихичко отключила вратата на медикотехническата лаборатория за ортопедични средства и стелки. Щом влязла вътре, Татяна започнала да рови в чекмеджетата на бюрото на собственика Атанас Атанасов, но тъй като не забелязала нищо ценно, се прехвърлила в шкафовете. Оттам взела два чифта ластични чорапи, но нещо й подсказвало, че в помещението трябва да има й пари. Тогава Татяна отново бръкнала в едното чекмедже, измъкнала оставен там джоб с документи, между които имало и 1200 лева. Без много да му мисли, тя си тръгнала с документите и парите, но не подозирала, че действията й се снимат от монтирана над бюрата видеокамера.
На сутринта дойдох на работа и потърсих парите, защото трябваше да ги преведа по сметката на един от доставчиците ни на консумативи и изтръпнах, като не ги намерих, разказа вчера Атанас Атанасов. Той включил лаптопа, за да прегледа записите, от които да разбере къде е сложил сумата, но на екрана се появила тършуващата из кабинета му санитарка.
На място е извикан полицейски екип от Второ РПУ, който отишъл на адреса на Татяна и я задържал. Парите и документите са върнати на Атанасов, а срещу жената е образувано бързо производство.
Санитарката работи от доста години в Онкологичния център и заплатата й никак не е малка. В лечебното заведение ставаха кражби на пари, храна и други вещи от персонала и всички се съмнявахме в нея, но нямахме доказателства. Сега тя е уличена в кражба на пари и още във вторник съм я уволнил дисциплинарно, каза вчера за „Утро“ управителят на лечебното заведение д-р Камен Кожухаров.