Неуспех претърпя опитът на БРП да си върне откраднатите от бивша касиера 214 000 лева. В иска си компанията има претенции към още една уволнена служителка - счетоводителка, но поне засега и тя може да диша спокойно.
След дълга съдебна сага, въртяна и повтаряна пред различни инстанции, касиерката Илияна И. се сдоби с окончателна присъда от 8 години затвор след решение на Върховния касационен съд през януари тази година. Тя бе осъдена за това, че е съставила фалшиви 20 разходни и приходни касови ордера, които уж документирали движението на парите. А всъщност има данни, че е участвала в хазарни игри с големи залози. Така парите били профукани на комар, без жената да си купи скъпи вещи или имот. Напротив - живеела повече от скромно и явно се е надявала на големия удар, с който да върне присвоеното и да си оправи живота. 
Парите били скубани от БРП по елементарен път - касиерката пишела разходни ордери за измислени  основания и ги включвала в касовата книга за деня. Така замаскирала кражбата, тъй като салдото винаги се покривало с наличните в касата пари. В същото време убедила счетоводителката да не разнася разходите от ордерите по счетоводните сметки с обяснението, че те отивали за изключителни нужди на ръководството. Така сумите се изпарили, като липсвали в каквито и да е счетоводни документи.
Финансовата дупка в БРП зейнала през пролетта на 2010 година при внезапно възникнала необходимост от командироване на двете служителки. Тогава 48-годишната Илияна се стъписала, тъй като била изправена пред риск да бъде разкрита. И в паниката си написала собственоръчно бележка за липсващата сума от 214 000 лева, които уж били отишли за изплащане на глоба. За каква глоба, кога е наложена и за какво толкова сериозно нарушение обаче, изобщо не посочила. Схемата бързо лъснала, а разкритата касиерка през плач започнала да нарежда на директора по време на очна ставка, че имала нужда от пари.
След съдебната сага и окончателната присъда от БРП не загърбиха случая като приключен, а си поискаха обратно парите. Чисто правни главоблъсканици и неправилен ред за търсене на солидната сума обаче на този етап ги препъна. А според магистратите парите не могат да бъдат искани от счетоводителката, тъй като според длъжностната й характеристика тя не е имала отчетнически функции, че да й се търси отговорност. Тоест парите трябвало да се търсят от осъдената Илияна, но на основание, различно от стартираното. Решението може да се обжалва.