Единадесетокласничката Ванеса Аргирова от Европейското училище беше съветник на президента Плевнелиев по икономическите въпроси за един ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ миналата седмица. Тя е имала възможността да участва в работата на президентската институция, като е особено впечатлена от това, че Плевнелиев им е отделил повече време, отколкото е било предвидено по план.
Трябваше да бъде с нас един час, но всъщност прекарахме много повече време с него. Той ни разказа за част от живота си, за това как е навлязъл в политиката, сподели ни част от личния си опит и изказа мнение по различни теми, каза за „Утро“ Ванеса.
Освен че е седнала на стола на президента, тя се е запознала подробно с функциите и задачите на икономическия съветник на президента в лицето на Евгени Ангелов. Единадесетокласничката участва за втора година в кампанията, като предходната е била в Община Русе. Разликата беше в това, че в Общината бяхме разпределени по кабинети, а в президентството всички бяхме заедно, сподели Ванеса. 
В извънкласната си дейност от четири години тя участва в турнири по дебати, различни състезания и форуми, както и в други инициативи на „Джуниър Ачийвмънт“ като световната седмица по предприемачество. При кандидатстването в „Мениджър за един ден“ описва всички свои дейности в CV-то си, а в мотивационното писмо категорично заявява, че тя е човекът за президентството, тъй като има интерес към политиката.