С изцяло обновен интериор, в уютна и модерна обстановка и с вкусна, домашна и здравословна храна посреща русенци и гостите на града гостилница „Ванеса“. Заведението се намира на спирката на СБА и отвори врати на 17 март, като от понеделник до събота предлага обичани ястия по стари рецепти от традиционната българска кухня. 
Посетителите могат да избират между 4-6 вида супи, от 6 до 8 готвени ястия, както и да опитат от голямото разнообразие скара. Тя се приготвя лично пред клиента, като се предлага кюфте, кебапче, пилешка и свинска пържола, пилешко и свинско шишче, домашна наденица. Ако не може да пропуснете месото, изборът продължава с бон филе, свинско каре и телешко месо на скара. От управата на заведението са се погрижили и за любителите на рибата, като се предлагат от 8 до 10 вида риба - пържена и на скара.  
Ястията се приготвят в собствена кухня майка,
като целият процес на производство е контролиран от системата за самоконстрол и системата за безопасност на храните. Разнообразието от вкусни домашно приготвени супи и гозби в гостилница „Ванеса“ е изложено в две топли и две студени витрини, като клиентите могат да разгледат и да си изберат. 
Десертите в заведението също са домашно приготвени, като тук клиентите могат да опитат и различни видове от прочутите американски донъти. 
На разположение на клиентите е квалифициран и обучен персонал от 10 души, като заведението е на самообслужване. Гостилница „Ванеса“ разполага с
отопляема вътрешна зала за пушачи с 50 места, както и с външна градина с 30 места
Готвим само с пресни, домашни продукти, без консерванти и без химичен състав и използваме уреди, с които храната се приготвя по здравословен начин. Пазарува се всеки ден, като не работим с полуфабрикати и държим храната да е здравословна, подчертават главните готвачи на гостилница „Ванеса“ и ресторант „Пристан“ Димо Маринов и Диана Ботева. 
Цените в заведението са повече от добри, а всяка вечер от 18 до 20 часа клиентите пък могат да опитат и да закупят всички ястия на половин цена! 
Заведението разполага с материална база за производство на големи количества храна, а от управата на заведението предлагат доставка, кетъринг и изхранване на служители на големи фирми и предприятия. 
Любителите на пиците пък не бива да пропускат да посетят ресторант „Пристан“ и да опитат 
приготвените по оригинални рецепти пици с продукти от Италия
Новаторски и много интересни специалитети, съчетани с европейска кухня, очакват гостите на заведението всеки ден от 8 до 22 часа. „Пристан“ разполага с градина до 150 места - цялата от стъкло, с подвижни сглобяеми страни, която съвсем скоро ще се превърне в истински цветен рай. Клиентите могат да избират също между основната зала, която е с 50-60 места, както и ВИП зала с 10-15 места. На голяма популярност се радва и детският кът на заведението, за да може децата да се насладят на безопасни игри, докато родителите хапват.
Телефоните за резервация, доставка и контакт с гостилница „Ванеса“ и ресторант „Пристан“ са: 0876810065 и 070010065.