Единствената по рода си в Русе гостилница „Ванеса“ на спирката на СБА вече работи денонощно, като от понеделник до събота посреща русенци и гости на града с обичани ястия по стари рецепти от традиционната българска кухня. В заведението клиентите могат да хапнат вкусна, домашна и здравословна храна в уютна и модерна обстановка, както и да поръчат до всяка точка на града. Всеки ден на кулинарния щанд се предлага обедно меню от над 30 ястия и комбинирано меню за над 30 души на преференциални цени.
Посетителите могат да избират от богатото и разнообразно меню, което включва супи, готвени ястия, салати, както и да опитат от голямото разнообразие скара. Тя се приготвя лично пред клиента, като се предлага кюфте, кебапче, пилешка и свинска пържола, пилешко и свинско шишче, домашна наденица. Ако не може да пропуснете месото, изборът продължава с бон филе, свинско каре и телешко месо на скара. От управата на заведението са се погрижили и за любителите на рибата, като се предлагат от 8 до 10 вида риба - пържена и на скара, а отскоро има и грил. Любителите на пиците пък не бива да пропускат да опитат приготвените по оригинални рецепти пици. 
Ястията се приготвят в собствена кухня майка, като целият процес на производство е контролиран от системата за самоконтрол и системата за безопасност на храните. Разнообразието от вкусни домашно проготвени супи и гозби в гостилница „Ванеса“ е изложено в две топли и две студени витрини, като клиентите могат да разгледат и да си изберат. Десертите в заведението също са домашно производство. 
Готвим само с пресни, домашни продукти, без консерванти и без химичен състав и използваме уреди, с които храната се приготвя по здравословен начин. Пазарува се всеки ден, като не работим с полуфабрикати и държим храната да е здравословна, подчертава главният готвач Красимира Рачева. 
Специалната й покана към посетителите е вкусен никулденски шаран, приготвен за вкъщи. Наред с това в гостилница „Ванеса“ приемат мераклийски поръчки - цяло пълнено прасенце, патица, пуйка или заек, които е необходимо да се заявят предварително. 
Цените в заведението са повече от добри, а всяка вечер от 18 до 20 часа клиентите пък могат да опитат и да закупят всички ястия с 30% отстъпка. Освен това се предлагат и талони с отстъпки, с които читателите на „Утро“ могат да се сдобият. 
На разположение на клиентите е квалифициран и обучен персонал от 10 души, като заведението е на самообслужване. Гостилница „Ванеса“ разполага с отопляема вътрешна зала за пушачи с 40 места.
Заведението разполага с материална база за производство на големи количества храна, а от управата предлагат доставка, кетъринг и изхранване на служители на големи фирми и предприятия. 
Телефонът за поръчка и контакт с гостилница „Ванеса“ на спирката на СБА е: 070010065.