Аз и съседите ми сме подложени на чиста форма дискриминация, защото сме длъжни да заплащаме минимум по 120 лева на месец, за да паркираме автомобилите си пред домовете си, се казва в отвореното писмо на русенеца Иво Минчев до кмета Пламен Стоилов, председателя на Общинския съвет Васил Пенчев и медиите. Той живее на ул. „Цариброд“, която е платена зона, като по думите му в никой друг район на Русе гражданите не плащат, за да паркират пред домовете си. Освен това според Минчев сумата от 120 лв. е твърде висока предвид средната заплата в общината, като в писмото си дава пример с Бургас, където годишната такса е 43 лева, а в Стара Загора и Пловдив паркирането за собственици на имоти е безплатно. Гражданинът е притеснен и от факта, че липсват нормативни документи, че ул. „Цариброд“ е зона за кратковременно паркиране, като по думите му дори в сайта на общинско предприятие „Комунални дейности“ тя не е маркирана като такава. 
Минчев представи проблема на последната сесия на Общинския съвет, но поради липсата на кворум се наложи темата да бъде отложена за обсъждане на следващо заседание. Той настоява Общинският съвет да създаде регламент, според който живеещите в платени зони да бъдат облекчени в правото да паркират автомобилите пред домовете си. В знак на несъгласие с действащата наредба той започва протест, като всеки ден ще спира личния си автомобил максимално близо до дома си на ул. „Цариброд“. 
Зам.-кметът Наталия Кръстева уточни за „Утро“, че месечният абонамент от 120 лева за определено паркомясто е само за юридически лица, след съгласуване с Комисията по организация и безопасност на движението. 
Зоните за платено паркиране, сред които е и ул. „Цариброд“, са приети от Общинския съвет за паркиране срещу 1 лев за 1 час от 8 до 18 часа в делничните дни и от 9 до 14 часа в събота. Облекчения при ползването на платените паркоместа няма нито за живеещите, нито за работещите в тези зони.