44-годишният турски шофьор Осман Сойдемир, който първо призна изложените факти в обвинителния акт срещу него и получи 10-годишна присъда, промени тактиката си и вече ще се бори за невинност. 
Делото срещу засечения на 17 март 2014 година с 15.3 килограма супер чист хероин на стойност 1 067 370 лева се върна обратно на първа инстанция в Русенския окръжен съд от апелативните съдии във Велико Търново. Причината - присъдата му от 10 години затвор и 200 000 лева глоба не била мотивирана. През октомври Сойдемир обясни, че е бил принуден да извърши контрабандата, тъй като е получил заплахи от тарторите в схемата за живота и здравето на семейството си и помоли съдът за снизхождение. Наркотикът бе открит в хладилника между храната на шофьора, в куфара му, както и във фабрични кухини в кабината на камиона, който шофирал.
Заради признаване на вината и гледане на делото по съкратената процедура той получи намалена присъда. С втория дубъл на процеса обаче турският шофьор докрай ще се бори за своето оправдаване. А ако бъде признат за виновен, го чакат поне 15 години затвор.