Наркопласьор бе задържан зрелищно вчера в Русе при акция на служители от отряда за бързо реагиране към Областната дирекция на МВР и униформени от Първо РПУ. В 17.15 часа около стадиона на Русенския университет  новият брониран микробус на полицейската спецчаст за бързо реагиране и патрулка подгониха с пуснати сирени БМВ. Трите коли навлязоха в спортния комплекс и на пистата беглецът бе принуден да спре от качулките с предупредителни изстрели от автомат във въздуха. За секунди шофьорът бе измъкнат от купето и бе проснат по очи на земята, а малко по-късно бе натоварен с белезници в полицейския автомобил. След поставяне на белезници на ръцете бандитът бе качен в буса и пое към ареста. 
Това бе част от демонстрациите, които вчера полицаи от ОДМВР и от Митница Русе организираха в чест на професионалните празници на МВР и на митниците - 5 и 7 юли. Обученото да открива наркотици митничарско куче Роко безпогрешно надуши пакет с дрога, укрит в куфар, и го извади със зъби. На демонстрацията трябваше да присъства кучето Рон, специализирано за намиране на цигари, но се оказа, че се е наложило спешно да замине на курс в митническата база в Балчик. 
Най-новата стълба на пожарната пък показа как се гасят пламъци по високите блокове, а спецмитничари показаха приоми за откриване на контрабандна стока в автомобил. 
Всички демонстрации бяха бурно аплодирани от деца с увреждания, за които се събираха дарения в специална урна, както и от гостите на събитието, сред които бяха ректорът на Русенския университет проф.Велизара Пенчева, председателят на общинския съвет Хриско Белоев и депутатът Пламен Нунев.
Датата 6 юли не е избрана случайно, защото тя е по средата между празниците на двете институции. Такова събитие от МВР и митницата в Русе се прави за първи път и целта е да се съберат средства за подпомагане на деца с увреждания към сдружение „Смело сърце“ и техните семейства, за да направим ежедневието им по-добро и по-разнообразно, каза директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов.
 Събитието завърши с благотворителен мач между полицаи и митничари, в който МВР се наложи с 4:2 над митницата. В крайна сметка за 1 час зрителите на демонстрациите събраха 1758 лева за децата с увреждания.