Публиката не пусна Васил Петров, джаз триото на Ангел Заберски и музикантите от Русенска филхармония, докато не получи четири изпълнения на бис. Това стана в събота вечерта, когато певецът и столичните музиканти гостуваха заедно с колегите си от русенския оркестър на фестивалната сцена на „Мартенски музикални дни“. Под диригентството на бургазлията Левон Манукян те поднесоха своята програма, подготвена специално за участие във фестивала. Публиката, голяма част от която привлечена най-вече от името на Васил Петров, реагира сърдечно до бурно на всяко изпълнение. 
Аранжиментите са правени специално за Васил Петров, обясни преди концерта пианистът и композитор Ангел Заберски. За мен това е едно от най-истинските изживявания - да бъда на сцена със симфоничен оркестър, когато на сцената има повече от 60 музиканти, звуковата палитра е изключително богата, каза Заберски.
Голяма радост за мен е да участвам в „Мартенски музикални дни“ втори път за три години, каза басистът Борис Таслев.
А перкусионистът Димитър Семов призна, че преди да сглобят пиесите с оркестъра е имал известни притеснения от влизането в друг жанр, но всички те отпаднали при репетицията.
За диригента Манукян концертът завчера е включвал две премиери - за първи път той дирижира в Доходното здание и за първи път участва във фестивала. Затова той поднесе своите благодарности на организаторите на ММД.