Виртуозът на цигулката Светлин Русев е решил да помогне на русенската публика да се справи с предизвикателството, което той отправи към нея за фестивала „Мартенски музикални дни“. Както „Утро“ писа, цигуларят със световна слава обещава в края на концерта с негово участие и корейската пианистка Йоръм Сон да изпълни 10 биса по желание на публиката. 
На сайта на музикалния фестивал, който се открива на 17 септември, е публикуван списък със заглавия на 28 пиеси на повече или по-малко известни композитори, от които русенци могат да си изберат какво да чуят в изпълнение на своя именит и талантлив съгражданин. 
Предложенията са 19, но те включват по няколко заглавия на някои от авторите. Така меломаните имат възможност да си изберат от трите прелюда на Гершуин-Хайфец, една от шестте части от знаменитата опера „Порги и Бес“ (където е включено, разбира се, и извънредно популярното „Summertime“, както и един от трите най-изпълнявани Унгарски танци на Йоханес Брамс. Сред останалите предложения са Сантиментален валс на Чайковски, Скерцо от Пролетна соната на Бетовен, творби на Рахманинов, Крайслер, Масне, Бацини, Мануел Понсе и, разбира се, уникалната „Севдана“ на Георги Златев-Черкин. 
Русенци трябва да изпращат своите предпочитания на електронен адрес [email protected] с тема „На бис Светлин Русев“ до 17 септември.