Нито едно свободно място, допълнителни столчета до редовете, хора, седнали на стълбите в Голямата зала на Доходното, други, които стояха прави. Това представляваше публиката на концерта на двамата млади виртуози, които Русе по право смята за „свои“ - цигуларя Светлин Русев и пианиста Евгени Божанов. Те изпълниха вълшебна програма, която бяха нарекли „Духът на Франция“. Божанов запозна с пиеси на Дебюси и Равел, след това двамата зашеметиха стотиците в салона със сонатата за цигулка и пиано на Морис Равел, със сонатата на Дебюси, с шеметната Интродукция и рондо на Сен-Санс и накрая оставиха без дъх всички с фантазията „Кармен“ на Пабло Сарасате. 
Три пъти Светлин Русев и Евгени Божанов свириха на бис, а за своите вълшебни изпълнения получиха кошница цветя от кмета Пламен Стоилов и разкошен букет с френския трикольор от посланика на Франция. 
Тази вечер двамата магьосници предстои да излязат отново на фестивалната сцена - този път като солисти на Фестивалния оркестър, съставен от възпитаници на русенското Музикално училище.