Софийският районен съд ще решава в събота – 18 януари дали да остави за постоянно в ареста Бисер Миланов, по прякор Петното.

Той е обвинен в закана за убийство, отправена към момиче по време на протестите в градинката пред Народната библиотека през юли, съобщава БНР.

Прокурорският интерес към скандалния контрапротестиращ беше провокиран от хулиганските действия на Миланов към екипа на bTV. Часове след като те бяха показани в ефира на националната телевизия, Петното и компанията му бяха арестувани показно от барети пред парламента по разпореждане на главния прокурор.

Анализът на изисканите от обвинител номер едно преписки и дела, отнасящи се за действията на Миланов на територията на цялата страна, на този етап стига само за обвинението за заканата да откъсне главата на протестиращата, отправена преди половин година.

Още две досъдебни производства в Софийската районна прокуратура водят към Миланов, който е с обременено криминално минало - за насаждане на расова омраза със слово и за хулиганство заради нападението над репортерския екип на bTV.