Извърших нещо ужасно, съзнавам какво ме очаква, заяви в съдебната зала бившият военен Любомир Симеонов, който през септември м.г. застреля банкерката Павлинка Йовчева.
Днес Симеонов се изправи в съда, за да поиска промяна на мярката си за неотклоние.
С моите възможности можех да го направя без никой да научи, заяви обвиняемият и подчерта, че почти веднага след това се е предал доброволно.
Той заяви, че не е имал намерение да убива никой друг след Йовчева.

Прокурор Йорданка Дачева настоя мярката "задържане под стража" да остане в сила.
Няма опасност клиентът ми да се укрие или да извърши друго престъпление, той не е личност с утвърдени престъпни наклонности, заяви адвокат Ваня Радиева. Тя поиска Симеонов да бъде пуснат срещу гаранция, подписка или съдът да го остави под домашен арест. Подчерта, че има постоянен адрес, добро семейство, двама сина и 4-ма внуци.

Симеонов заяви, че не иска да бяга отговорност, но му трябват малко време, за да организира работата във фирмата си. Той заяви, че разполага с екип и подготвени хора, които могат да реализират плановете му за ново предприятие, което да осигури работа на 1000 души.
Съдия Катя Господинова обаче отказа да промени постояния арест. Според нега става въпрос за престъпление с висока обществена опасност, за което мерки като подписка и парична гаранция са неадекватни. Домашният арест бил нецелесъобразен, тъй като Симеонов иска да присъства на всички следствени действия, а постоянният му адрес е в София.