Съдебно-психиатрична експертиза трябва да даде отговор на въпросите дали бившият боксьор Найден А. може да ходи да се подписва и среща с пробационен служител, както и дали е в състояние да полага безвъзмезден труд.
За последно младежът е осъден на пробация през ноември, след като счупил предното стъкло на „Фолксваген Голф“. Пробационните служители обаче го търсили под дърво и камък няколко седмици, а накрая бил заведен при тях принудително с полиция. Това бил и единственият път, когато осъжданият неведнъж мъж се срещнал с инспекторката си. Положил един подпис, а след това тотално пренебрегнал най-лекото възможно наказание. Затова пробационният съвет поиска Найден да излежи присъдата си ефективно. 
Самият мъж обясни, че се чувства осакатен заради черепно-мозъчна травма отпреди две години и не е изпълнявал наказанието си заради лечение в центъра за психично здраве. След престой там пък му било назначено домашно лечение и не можел да излиза от дома си. 
В крайна сметка прокуратура, пробация и адвокат бяха единодушни, че Найден трябва да се изследва от психиатър, за да се разбере възприема ли адекватно случващото се около него и може ли да търпи пробация. А след отговор на тези въпроси съдът ще прецени дали младежът ще прекрачи прага на затвора.