Водещият на "Топ Гиър" Джереми Кларксън загатна, че може да не се върне в предаването. В редовната си седмична колонка във вестник „Сън" той риторично запита "Дали не е време старите динозаври да си ходят?"Повече от 800 хиляди души са се подписали в интернет под искане БиБиСи да го върне на екран. Британският премиер също се застъпи за водещия. Пред БиБиСи Дейвид Камерън заяви, че иска Кларксън да се върне на екран, защото децата му го гледали с удоволствие. В интервюто Камерън признава, че симпатизира на Кларксън не само защото са приятели, а и защото е много талантлив. "Много хора ще бъдат покрусени, ако предаването бъде спряно", коментира премиерът.

Кларксън благодари на всичките си защитници в в своята статия, но заявява, че все някога идва денят, в който трябва да помахаш за довиждане и да се сбогуваш.

Телевизията засега не си е променила позицията да спре излъчването на последните три заснети епизода. Не е ясна и съдбата на бъдещите 4 серии, които трябва да се снимат до края на месеца в Норвегия. Тепърва предстои изслушване на водещия и на продуцента по скандала, а договорите на Джереми Кларксън и на останалите водещи изтичат на 1 април.

Предаването беше спряно след скандал на водещия с един от продуцентите, защото не му била сервирана топла пържола след снимачния ден. Продуцентът отговори, че екипът е изпуснал часа за вечеря по вина на Кларксън.