Бившият директор на Нова тв Павел Станчев сменя Вики Политова начело на бТВ.

Днес от "бТВ медия груп" обявиха назначаването му за главен изпълнителен директор на българския бизнес на собствениците от Central European Media Enterprises Ltd. ("СМЕ") считано от 1 февруари 2014 г. Досегашната шефка на бТВ Вики Политова ще напусне в края на месеца, за да се заеме с други дейности, съобщава в. "Труд".

"Присъединяването ми към бТВ е голямо предизвикателство. Ще използвам цялата си енергия и опит, за да засилим водещата позиция на бТВ медиа груп на телевизионния пазар в България, и място, където работят най-талантливите журналисти и телевизионни професионалисти", каза Павел Станчев.

Кристоф Майнуш, председател на Управителния съвет на бТВ добави: "Павел е отлично подготвен да ръководи нашия екип в България. Огромният му опит с медийни компании в Централн а и Източна Европа, и особено в България, е идеална предпоставка за да продължи традицията на бТВ като лидер на пазара. Бих искал да благодаря на Вики за всеотдайността й към бТВ на различните й постове от самия старт на канала".

Павел Станчев има над 20-годишен медиен и телевизионен опит в Централна и Източна Европа. От 2013 година е главен изпълнителен директор на Антена Югоизточна Европа и ръководи няколко телевизии в Сърбия, Черна Гора и Словения. От 2004 до 2008 г. е главен изпълнителен директор на Нова Телевизия в България. Бил е също изпълнителен директор на HBO Румъния, EрТеЕл Хърватска и Канал Д Румъния.