Твърденията за коалиция между мен и Първанов са нелепи и невъзможни. Точно ГЕРБ проведохме процедура по импийчмънт на Първанов и тогава ДПС и БСП не се посвениха да гласуват в негова защита. Явно тогава покойният Мишо Бирата не беше пречка за тяхната подкрепа.
Това пише Бойко Борисов във "Фейсбук" по повод коментара на лидера на ДПС, Лютви Местан, че срещу кабинета "Орешарски" се изправя коалиция "Мишо Бирата" между ГЕРБ и Реформаторския блок. Според лидера на ГЕРБ, проекти като "Цанков Камък" и "Белене" също биха могли да бъдат заглавия на коалиции.

"С президента Първанов аз не съм имал срещи, от времето когато е бил президент. Странно обаче как в някои явно много информирани медии започват да се цитират СРС-та за подобни срещи и разговори и аз продължавам да настоявам компетентните органи да се занимаят с тази информираност на определени лица в ДПС и техните патерици", пише още Борисов.

В днешния си брой в."Галерия" съобщава, че в редакцията на изданието "има аудиозаписи от среща в Банкя между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков". Според изданието Борисов "обещал да поеме финансирането на кампанията за евроизборите".