За последните две години 40-годишният клошар Ахмед Мехмедали е намерил три трупа на мястото, където бе извадено тялото на Вероника.  Като на едното тяло е имало следи от насилие, обясни той пред TV7. 

Родителите на мъртвото момиче - Надя и Трайчо Трайкови от Никопол се страхуват, че случаят с Вероника ще бъде забравен. За връщане на смъртното наказание призовават те. Кой каквото е направил, това да получи, заяви почерненият баща.

Вероника има по-голяма сестра – Мирослава. Бременна в последния месец. Този факт крепи все още Надя и Трайчо Трайкови да не рухнат.

Днес се очаква тялото на Вероника да бъде предадено на родителите й. Момичето ще бъде погребано в родния си град Никопол.

Вероника е убита с брадва. Липсват дамската й чанта, портфейлът и телефонът, от който е направено последното изходящо обаждане. Охранителната полиция и следователи буквално "обръщат" района край река Янтра, където е намерено тялото на Вероника Здравкова.


Нараняванията на Вероника са само по главата. Студентката няма никакви рани по ръцете, което значи, че нападателят я е изненадал и тя не е имала възможност да се отбранява, съобщи "24 часа".

Вероятно тя е ударена първо отзад по главата, а после убиецът е продължил да нанася удари и по лицето на момичето. Съдебният лекар е преброил 7-8 рани, нанесени с тъп предмет. Имало и порезни, уточни прокурор Цани Попов, който наблюдава разследването.

"При повторният оглед на местопрестъплението вчера на брега на Янтра е открита улика, която може да ни даде насока в разследването", разкри прокурорът, но не даде повече подробности, за да не се пречи на следствените органи.

Над 20 свидетели са разпитани в дните след откриване тялото на Вероника в реката на 3 март. Отново е привикван и бившият й приятел, с когото се разделили заради болезнена ревност. Според криминалисти се обмисля вариант той да бъде подложен и на детектор на лъжата.

„Основната версия за убийството е грабеж, обаче не изключваме и други версии. Към момента липсва дамската чанта на жертвата, с която тя е тръгнала от работа. Към момента нямаме конкретен заподозрян. Продължаваме да търсим оръжието, с което е извършено убийството. Предполагаме, че става въпрос за предмет с тъп и остър връх”, каза наблюдаващият прокурор по разследването на смъртта на 23-годишната Вероника Здравкова Цани Попов пред Нова ТВ.

Днес е обявен ден на траур във Велико Търново. Снощи стотици граждани, близки, познати и колеги на Вероника се събраха на протест с искане районът, в който тя изчезна, да бъде обезопасен. Само за 2 часа бяха събрани близо 700 подписа.

„Районът е изключително опасен. Подлезите нямат никакво осветление. Настояваме да бъде сложено осветление и видеонаблюдение на жп гарата, автогарата и по трасето на великотърновския университет до 5-и корпус”, казаха участници в протеста.

„Парцелите, за които става дума в протестите, са държавна и частна собственост. Преди 40 години там е създаден временен мост. След построяването на тунела в посока Русе е изграден и временен път. Реално тези съоръжения е трябвало да бъдат премахнати, но това е единственият пряк път, който минава през всички частни парцели. Инициирал съм срещи с областния управител и всички институции, за да може да уредим въпроса”, каза от своя страна кметът на града Даниел Панов.