Съвпадение или акция - това се питат хората във Враца, които тази сутрин научиха за пожари в търговски обекти и автомолбили. Пламъците изпепелиха първо 3 търговски обекта във Враца снощи, съобщи tribali.info. Пламъците избухнали около 21.30 часа на пазарчето в жилищен комплекс „Дъбника“. Огнената стихия обхванала двете кебапчийници и магазин за обувки.Инвентарът е напълно унищожен, стените и навесите са овъглени. Нанесени са щети и по други близки магазини. Хората, които в момента разчистват мястото на инцидента, разказаха, че най-вероятно причината за пожара е късо съединение от електротабло. На пазара обаче упорито се говореше, че палежът е умишлен. 

Колата на врачанина Ивайло Бошняков, известен с прякора Бошняка, също е била запалена тази нощ. Сигналът за пожара е подаден в 3.10 часа, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Пламъците лумнали в лек автомобил „Фолксваген Пасат“, паркиран в двора на къща на улица „Подбалканска“. 

Бошняка твърди, че си легнал около 3 часа. 10 минути след това той видял, че колата му гори. Врачанинът сам загасил пламъците, след което подал сигнал в полицията. Мъжът в момента е безработен и няма представа кой може да е запалил автомобила му. Той твърди, че не е получавал заплахи. 

Возилото било паркирано в двора на къщата на Бошняков. Изглежда пироманите залели колата със запалителна течност и драснали клечката през портата на двора, без да влизат в имота. Нанесената щета е в процес на изясняване, но е унищожена цялата предница на „Пасат“-а. По случая е образувано досъдебно производство, казаха от полицията.